Een kijkje achter de schermen van een fotoshoot

10
aug

Backstage foto’s geven een kijkje in mijn keuken

Backstage IMG_6508 kopie

CREATIEVE SHOOTS VOOR PORTFOLIO

Als visagist en hairstylist werk ik vaak samen met fotografen. Het is altijd super om met een team te werken aan mooie foto’s. In het begin van mijn make-up carrière (2007) heb ik veel vrij werk gedaan om mijn portfolio op te bouwen. Het uiten van creativiteit en daarna op de foto vastleggen houdt je scherp. Nu vele jaren later is mijn ervaring met foto- en filmproducties uitgegroeid naar personal styling voor ondernemers en professionals. Om hun online en offline zichtbaarheid optimaal in te zetten voor elke zakelijke gelegenheid. Daarbij zijn profielfoto’s het persoonlijke visitekaartje van jou of je bedrijf.

Op de fotoset in de make-up.

In de make-up van fotoshoot profielfoto. Foto: Dirkje Sol

PROFIELFOTO ALS TOTAALPLAATJE VAN JOU

Een goede profielfoto is naar mijn mening een foto waarbij nagedacht is over het totale plaatje. Zodat de uitstraling klopt van iemands talenten en persoonlijkheid. Interessant om je eens af te vragen of jouw foto nog up-to-date is? Ben jij hierop te zien wie jij werkelijk bent, met de juiste touche van jouw professionaliteit en herkenbaarheid? Draai het eens om. Hoe reageer jij bij het zien van een vakantie-kiekje op het zakelijk profiel van een directeur?

DETAILS MATTER

Nadenken over je uiterlijke presentatie is evenals marketing en je pitch van essentieel belang. Kleine details in je beeld-presentatie zegt iets over kwaliteit en onderscheid je van de ander. Het is je personal brand vertaald in beeld. En een beeld spreekt immers meer dan duizend woorden.

Inmiddels heb ik mijn vlieguren gemaakt om te komen tot een ervaren professional op het gebied van styling met kleur voor kleding, make-up & hair. Daar zijn heel wat projecten met visagie, hairstyling en setstyling aan te pas gekomen.

De vele foto’s van creatieve shoots zijn te gaaf om voor mijzelf te houden. Daarom post ik regelmatig foto’s van mijn werk uit het heden en verleden. Hou de nieuwsbrief in het oog, of volg mij via: Facebook, Instagram of Pinterest (klik op de buttons onderaan deze website).

Natuurlijk krijg je ook een kijkje achter de schermen. Want backstage foto’s laten zien wat ik zoal doe om iedereen nog mooier op beeld te laten stralen.

Ik zie jou,

Monique Hogenstijn

Dore Sip - Behind the scene

Dore Sip – Behind the scene Foto: DigiDo

Laat een bericht achter